Przepis na hot doga tradycyjnego

W poszukiwaniu przepisu na hot doga przewertowałam wiele stron internetowych, aż w końcu na stronie Makro udało mi się znaleźć coś co zadowoli moją kieszeń i oczywiście podniebienie. Czas przygotowania przysmaku typu fast food zajmuje jedynie 30 minut. Hot dog zawiera około 400 kalorii, w tym 20 gram tłuszczu. Na stronie internetowej Makro zakupimy wszystkie składniki, które będą nam potrzebne do przygotowania posiłku, jak np. bułki do hot dogów, sos musztardowy oraz ketchup.

Składniki:
– wieprzowa parówka do hot doga, najlepiej marki Berlinki,
– bułka do hot doga marki ARO (dostępna na stronie Makro),hot-dogi
– musztarda rosyjska Kamis,
– ketchup Aro,
– sos czosnkowy Aro lub domowej produkcji (patrz: przepis na sos czosnkowy do pizzy),
– sałata lodowa,
– szczypta soli morskiej,
– szczypta pieprzu.

Przygotowanie:
Parówkę oraz bułkę wkładamy do mikrofalówki lub rozgrzanego do 150 stopni Celcjusza piekarnika na kilka minut. Następnie do bułki wkładamy hot doga i wlewamy sosy w następującej kolejności: musztardowy, czosnkowy. Na koniec dodajemy sałatę lodową i polewamy ketchupem. Gotowy hot dog serwuje w papierowej torebce. Przyprawiamy solą i pieprzem.  Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *