źródło: http://skinnysimplerecipes.blogspot.com

Pomysł na śniadanie: jajecznica ze szpinakiem i łososiem

Co myślicie o połączeniu jajecznicy, szpinaku i wędzonego łososia? Musicie przyznać, że to nietypowy mix smaków. Bo szpinak zwykle łączymy z serem fetą, śmietaną lub parmezanem, ale nie z jajecznicą. Jednak gdy dodamy do tego jeszcze wędzonego łososia, powstanie naprawdę królewskie śniadanie 😉 – niezwykle sycące i pyszne. Polecam wszystkim…

źródło: http://kalejdoskopkulinarny.blogspot.com

Pomysł na zdrowe śniadanie: pasta z suszonych pomidorów i tuńczyka

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam suszone pomidory i mogłabym jeść je przez cały rok! Ten przysmak zawdzięczamy Włochom, którzy dodają go do wielu dań – poczynając od różnego rodzaju makaronów, a kończąc na sałatkach i innych przystawkach. Suszone pomidory świetnie sprawdzą się również jako składnik pasty kanapkowej. Serdecznie…

żródło: http://www.wszystkojestwglowie.pl

Trend dietetyczny: daktylowe kulki mocy –zdrowa alternatywa dla słodyczy

Kulki mocy to zdrowa alternatywa dla słodyczy. Oszalał na ich punkcie cały świat. Znane trenerki fitness, jak np. Anna Lewandowska proponują te smaczne przekąski  na drugie śniadanie, deser lub przysmak po treningu. Nic dziwnego, bo kulki mocy dodają energii na cały dzień. Można jeść bez wyrzutów sumienia. Co więcej przygotujecie…

źródło:pinterest

Pomysł na energetyczne śniadanie – jajeczne muffiny

Białkowo-tłuszczowe śniadania zapewniają nam sytość przez długi czas oraz dają ogromny zastrzyk energii. Zjadając pożywny posiłek, możemy być pewni, że za dwie godziny nie będziemy sięgać po inne przekąski – niekoniecznie te wartościowe. Warto więc codziennie poświęcić kilkanaście minut na zrobienie zdrowego śniadania, dzięki któremu będziemy mieli energię do pracy…

źródło: https://www.bbcgoodfood.com

Przepis na sałatkę z pieczonymi burakami i fetą

Chyba już wiecie, że sałatki uwielbiam, zatem mogłabym je jeść i przygotowywać codziennie. Staram się urozmaicać ich skład, testując nowe składniki i smaki. Niedawno odkryłam świetne połączenie dwóch smaków – pieczonego buraka czerwonego i sera feta. W towarzystwie sałaty, cebuli i ziaren słonecznika są strzałem w dziesiątkę – to bardzo…

Zupa na jesień: krem ze świeżych pomidorów i papryki

Gęste i treściwe zupy to moje must have każdej jesieni. Nic tak nie rozgrzewa organizmu, jak talerz gorącego dania. Na mojej sezonowej liście zup jest krem ze świeżych pomidorów i papryki. Czerwone warzywa mają wiele właściwości zdrowotnych, dlatego staram się je przemycać do codziennego jadłospisu – nie tylko w postaci…

Przepis na idealne brownie

Mocno czekoladowe, świeże, pachnące i nieco wilgotne – takie jest idealne Brownie. To chyba najpopularniejsze ciasto na świecie, bo wszyscy kochają ten czekoladowy smak. Mimo że przepis na brownie wydaje się banalnie prosty, upieczenie smacznego brownie może okazać się wyzwaniem, szczególnie dla początkujących. Oto wskazówki, dzięki którym ciasto powinno Wam…

Czas na przetwory z papryki: sos słodko-kwaśny do mięsa

Papryka to warzywo, które chętnie jest przetwarzane w kuchni polskiej. W postaci marynowanej, z innymi warzywami lub w formie zmielonej na mus  – papryka  zarówno ta słodka, jak i ostra nadaje się na różne przetwory, które otworzone w zimie pachną latem i świetnie smakują. Może być także ważnym dodatkiem do…

Pomysł na smaczny obiad: makaron z kurkami i kurczakiem

Kurki to chyba jedne z najbardziej lubianych grzybów w Polsce. Występują na terenie całego kraju i gdy tylko pojawią się w sklepach, znikają z półek w szybkim tempie. Bo z kurek można przygotować wiele smakowitości. Są świetnym dodatkiem do mięs, sosów, makaronów, a nawet do jajecznicy.  Mimo iż są ciężkostrawne,…

Robimy ciasto: malinowa chmurka

Sezon na maliny w pełni. Przyszedł czas na deser z dodatkiem tych letnich owoców. Mam dla Was przepis na malinową chmurkę – ciasto bardzo lekkie i delikatne, które posmakuje każdemu! Niczym chmurka rozpływa się w ustach masa ze śmietanki wzbogaconą lekko kwaśnym smakiem malin i przełamaną słodkością puszystej bezy.