Bemary gastronomiczne

Bemary – to kolejne wyposażenie dla gastronomii, które sprawia, że dania przyciągają zapachem i smakiem. Potrawy przechowywane w bemarze zachowują odpowiednią temperaturę przez pewien czas, co jest szczególnie ważne podczas serwowania posiłków dla dużej grupy gości. Urządzenie gastronomiczne spotkałam po raz pierwszy na weselu. W niektórych restauracjach wykorzystuje się bemary w kilku wersjach. Niezastąpiony sprzęt możemy spotkać w formie jezdnej, wolnostojącej i nastolnej. Bemary różnią się także układem grzewczym.

bemary-gastronomie-hotele-plBemary należą do podstawowego wyposażenia kuchni barów szybkiej obsługi, restauracji i innych gastronomii. W zależności od konstrukcji i przeznaczenia wykonane są w wersji wodnej lub powietrznej. Widziałam bemar ogrzewamy parą wodną marki Horeca Select. Posiadał on jeden układ grzewczy, pozwalający na regulację temperatury.

Bemary ze zbiornikami niezależnie ogrzewanymi posiadają kilka układów grzewczych. Bemary w wersji powietrznej są ogrzewane gorącą temperaturą pozwalającą na podgrzanie potraw płynnych typu zupy i sosy. Komory sprzętu gastronomicznego wykonane są ze stali nierdzewnej.

bemar-gastronomie-hotele-plBemar może być wykonany w wersji otwartej, stołowej i zabudowanej. W wielu restauracjach najbardziej praktyczne są urządzenia otwarte jezdne. Wyposażone są w kółka do swobodnego przemieszczania się po sali. To niezastąpiony sprzęt w szpitalu, wojsku, szkole i innych dużych placówkach. Bemary stacjonarne mają stopki wykonane ze tworzywa sztucznego, znajdują zastosowanie w kuchniach wielu gastronomii.

Wiele rozwiązań dla gastronomii znalazłam ostatnio w ofercie marki HoReCa Select. Polecam katalog produktów, który znajdziecie na stronie Makro.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *