Szkolenie gastronomiczne

A może by tak na szkolenie gastronomiczne? Takie myśli kłębią się w mojej głowie od kilku miesięcy. A właściwie od kiedy pojawiło się w mojej głowie marzenie o własnej restauracji w sielskim klimacie. Ofert kursów kulinarnych w sieci aż bez liku. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie, szczególnie taki amator gotowania jak ja. Szkolenie gastronomiczne łączy jedno – są adresowane dla pasjonatów gotowania, osób, które uwielbiają stać w kuchni godzinami i kreować posiłki nie z tej ziemi, czerpiąc przy tym ogromną satysfakcję. Chyba największą trudnością w odbyciu takiego szkolenia jest jego koszt. Ale czego nie robi się dla pasji?

Kurs kuchni polskiej

Aby zostać mistrzem kuchni, nie tylko trzeba mieć wyczucie smaku, zapał do pracy i kreatywne podejście do gotowania. Potrzebna jest praktyka. Myślicie, że wystarczy popitrasić dla rodziny i znajomych? Najlepsi kucharze doświadczenie zdobywają latami i najczęściej uczą się na kulinarnych błędach  – tak jak w życiu. Mnie osobiście najbardziej interesuje moduł szkoleniowy skierowany do osób, które pragną zgłębiać tajniki gotowania kuchnii polskiej. Pewnie wielu z was powie, że kuchnia polska jest nudna i przejedzona. Gołąbki, flaki i bigos – czego tutaj można się uczyć? Otóż wiele takich osób jest w błędzie. Bo kuchnia polska to doskonałe i wykwintne potrawy przygotowane w wysublimowany sposób. Dlatego marzy mi się kurs, na którym nauczę się przygotowywać potrawy rodzime w sposób niekonwencjonalny.

Szkolenia Horeca

Podobno branża horeca przeżywa swój renesans w Polsce. Do łask wraca wszystko co rodzime, kojarzące się z polskością i tradycją. Niektóre centra szkoleniowe przeżywają oblężenie. Dużym zainteresowaniem cieszy się Centrum Szkoleniowe HoReCa, które organizuje kulinarne kursy pod okiem najwybitniejszych specjalistów. W ofercie szkoleniowej każdy znajdzie coś dla siebie. Są moduły dla zainteresowanych zgłębianiem sztuki włoskiej, dla basistów, dla koneserów wina, dla cukierników i wreszcie dla takich osób jak ja, czyli lubujących się w kuchni polskiej. „Cztery pory roku” – tak nazywa się moduł kursu kulinarnego. Szkolenie gastronomiczne adresowane jest dla właścicieli małej i dużej gastronomii, dla kucharzy i dla amatorów. Podzielone jest na trzy części: „Dary lasu” (ukierunkowane na dziczyznę), „Wiosna”(kuchnia polskich nowalijek) i „Ryby” (serowanie ryb w restauracjach). Kto pisze się ze mną? Ktoś chętny?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *