Wyposażenie pizzerii

Pizzerie to chyba najpopularniejsze lokale gastronomiczne w Polsce. Powstają jak grzyby po deszczu – w każdym mieście tuż za rogiem znajdziesz choć jeden lokal serwujący pizzę. Co więcej – w wielu osadach i wsiach powstają bary-pizzerię. Bo ten smaczny placek z dodatkami kochają wszyscy – i mali i duzi. Jeżeli marzycie o posiadaniu gastronomii tego typu, warto wziąć pod uwagę jaki sprzęt weźmiecie w posiadanie – już na etapie planowania i sporządzania biznesplanu. Dziś podpowiadam jakie akcesoria przydarzą się w każdej gastronomii serwującej ów włoski „placek”.

Piece do pizzy

pojemnik termoizolacyjny na pizzę (źródło:http://www.gastronomiczne.pl/)

pojemnik termoizolacyjny na pizzę (źródło:www.gastronomiczne.pl)

Jeżeli chodzi o wyposażenie gastronomii typu pizzeria, to nie wyobrażam sobie takiego lokalu bez odpowiednich pieców. Taśmowe, gazowe, opalane drewnem – na rynku sprzętu kuchennego znajdziemy różnego rodzaju piece, które sprawdzą się w każdym lokalu. Największym zainteresowaniem w branży horeca cieszą się piece mobile i opalane drewnem (według włoskiej technologii). Piece opalane drewnem to wspaniały element dekoracyjny każdej gastronomii. Obecność takiego pieca w lokalu buduje klimat ciepła i przytulności.

Akcesoria do pizzy

radełko (źródło: www.gastronomiczne.pl)

radełko (źródło: www.gastronomiczne.pl)

W każdej pizzerii tak jak w każdej kuchni nie obejdzie się bez porządnych blach, noży i patelni. O wiele wygodniej przygotowuje się ciasto w obecności radełka i łopatki. Potrzebne również będą siatki do pizzy i torby. Przydadzą się również pojemniki termoizolacyjne. Na wyposażenie naszej gastronomii składa się cała gama artykułów kuchennych, tj. deski do krojenia, dzbanki, lejki, sita, szalki, szufelki, ubijaki, szczypce, wałki i wiele wiele innych. Pożytecznym AGD jest mikser spiralny przeznaczony do ciasta ciężkiego. Idealnie sprawdza się podczas przygotowania ciasta do pizzy. Może być alternatywą dla uciążliwego ugniatania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *